ACTIERADIUS

U wilt met uw elektrische fiets ver kunnen reizen. Vanzelfsprekend is de afstand die u met uw elektrische fiets af kunt leggen afhankelijk van uw fietsaccu. In onderstaande tabellen krijg u een indicatie van de afstand die uw elektrische fiets af kan leggen met een bepaalde fietsaccu. Eerst worden de fietsaccu's van 24 volt besproken, vervolgens elke gangbare fietsbatterij van 36 Volt. Hierbij is er overal van uit gegaan dat u de betreffende elektrische fiets, waarvoor u op zoek bent naar een fietsaccu, een e-bike is met een motor van 180/250 Watt. Ondertussen zijn er ook elektrische fietsen met een fietsaccu met meer dan 250 Watt toegestaan hiervoor gelden andere specificaties maar ook daarvoor kunnen wij fietsaccu's leveren.

De tabellen geven het aantal kilometers dat u bij gewoon gebruik kunt rijden. Met normaal gebruik wordt bedoeld dat er een correcte bandenspanning is en dat u de fietsaccu alleen gebruikt als ondersteuning. Wanneer u de fietsaccu op volle stand belast, kunnen de aantallen afwijken van onderstaande tabellen. Verder wordt er vanuit gegaan dat u, zoal reeds besproken, een elektrisch fiets heeft die is uitgerust met een motor van 180/250Watt.

Nog steeds geldt dat de hieronder opgegeven getallen slechts ruwe schattingen zijn en dat het kan verschillen per fietsaccu.

Let op: zoals u in onderstaand schema kunt zien, kunt u zelfs 36 Volt fietsaccu met >20 AH  bestellen bij ANSSfietsaccu.nl

24 Volt Fietsaccu's

9 AH
 35 Km
11 AH
 40 Km
12 AH
 50 Km
13 AH
 55 Km
15 AH
 60 Km

36 Volt Fietsaccu's

6 AH
 35 Km
9 AH
 45 Km
11 AH
 60 Km
13 AH
 70 Km
15 AH
 90 Km